Zoom pravi krizni štab za bezbednost


Aplikacija Zoom koja se koristi i u Srbiji za sastanke pa i nastavu od kuće, u poslednje vreme je pod velikim udarom kritike zbog uočenih bezbednosnih rupa koje neželjenim osobama omogućavaju upadanje u komunikaciju, uhođenje i krađu podataka.

S obzirom da su mnoge kompanije i organizacije širom sveta počele da preporučuju korisnicima da više ne koriste Zoom, uključujući Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, Zoom je odlučio da osnuje krizni štab za bezbednost u kojem se nalaze i spoljni saradnici među kojima je i Alex Stamos, bivši Facebook-ov direktor za računarsku bezbednost.

Stamos je povodom ovoga rekao da se pred Zoom-om nalazi puno važnog posla u poboljšanju osnovne bezbednosti, kriptografskoj zaštiti i infrastrukturnoj bezbednosti, pa će on sarađivati sa inženjerima Zoom-a na tim projektima.

Zoom je nedavno već uveo neke promene među kojima je uklanjanje ID-a sastanka sa trake naslova, kako napadači ne bi mogli da dođu do njega preko screenshotova.

Te promene nisu očito bile dovoljne Google-u koji je zabranio korišćenje Zooma svojim zaposlenima, jer aplikacija ne udovoljava kompanijinim bezbednosnim standardima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.