Apple u prvom kvartalu povećao prihode zbog usluga


U prvom kalendarskom tromesečiju, što je za Apple drugo finansijsko tromesečije 2020. godine, kompanija iz Cupretina objavila je rast prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uprkos negativnom globalnom okruženju za poslovanje.

Prihodi u razdoblju tromesečija koje završava 28. marta iznosili su 58,3 milijarde dolara, što je 1% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali značajno manje od Apple-ovih sopstvenih predviđanja pre pandemije COVID-a 19 koja su iznosila od 63 do 67 milijardi dolara.

Zarada je iznosila 11,25 milijardi dolara, što je malo manje od 11,5 milijardi dolara zarade u istom razdoblju prošle godine. Prihodi od prodaje iPhone-a pali su oko 2 milijarde dolara, od prodaje Mac računara za oko 150 miliona dolara, a od prodaje iPad-a za oko pola milijarde dolara. Apple je ostvario 1,1 milijardu dolara više od prodaje satova, slušalica i dodadataka u ovom kvartalu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a najveći rast zabeležio je segment usluga čiji su se prihodi povećali sa 11,4 milijarde dolara prošle godine na 13,3 milijarde u prošlom kvartalu.

Na berzi u New Yorku, Apple-ove deonice pale su 2,4% nakon objave poslovnih rezultata, što znači da su investitori očekivali više.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.