Canon DSLR od sada možete koristiti kao web kameru


DSLR fotoaparati sigurno nisu namenjeni da ih koristite kao web kamere, jer su preskupi za to, pa do sada nije bilo potrebe da imaju i tu mogućnost.

Međutim u ovo doba "lockdowna" sve što može poslužiti za video streaming sadržaja, konferencione video chatove putem Microsoft Teamsa i Zoom-a i video pozive sa prijateljima je dobro došlo, pa je Canon odlučio da izda alat pod nazivom OS Webcam Utility Beta, koji omogućava da Canon DSLR koristite upravo za te svrhe, odnosno kao web kameru za Windows 10 PC računar.

Uputstva za preuzimanje i instaliranje ovog alata možete pronaći na ovm linku, gde ćete odabrati svoju EOS DSLR kameru, ili neki od podržanih EOS Mirrorless, odnosno PowerShot foto aparata, kliknuti na njega, otići na stranicu podrške i kliknuti na "Drivers&Dowloads tab. Nakon što sa popisa operativnih sistema odaberete Windows 10 (x64) i pronađete "EOS Webcam Utility Beta", kliknite na SELECT dugme i potom na download kako biste započeli preuzimanje.

Reklo bi se da je ovo malo "overpowered" za korišćenje DSLR-a kao web kamere, ali ako nemate drugo rešenje sigurno će vam dobro doći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.