Do sada najskuplji Raspberry Pi 4 sada dolazi sa 8GB RAM-a


The Raspberry Pi Foundation je uvek pokušavala da pronađe načine kako da svoje minijaturne računare, učini boljim i "većim". Ovaj put to su napravili tako što su svoj Raspberry Pi 4 model obogatili sa 8GB radne memorije.

U suštini koncept se nije menjao, pa se i dalje radi o istom minijaturnom single board računaru, s tim da sada ima više RAM-a. Tako se ovaj model pridružuje svojim prethodnicima koji se mogu pronaći u verzijama sa 2GB i 4GB RAM-a. Raspored elemenata na ploči se malo promenio kako bi se osiguralo sve potrebno za ugradnju novog memorijskog paketa uz zadržavanje već poznatih karakteristika – obilje portova uz ARM procesor, Wi-Fi, Bluetooth i ostalo.

Nova nadogradnja bi trebala da omogući svima koji rade "sam svoj majstor" projekte da pokreću mnogo zahtevnije aplikacije, što ukljućuje i streaminge na velikim rezolucijama. Ovo je ujedno i najskuplji Raspberry Pi 4 sa cenom od 75 dolara, dok poređenja radi model sa 2GB memorije košta 35 dolara. Više detalja može se pronaći na raspberrypi.org web stranici.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.