EFF želi da spreči Google-ovo preuzimanje Fitbit-a


Organizacija Electronic Frontier Foundation (EFF), pokušava da spreči Google-ovo preuzimanje kompanije Fitbit koja se bavi izradom nosivih gadgeta poput fitness narukvica.

EFF najviše cilja na korisnike koji već poseduju Fitbit-ove proizvode, kojima poručuje da će Google doći u poziciju iskorišćavanja njihovih privatnih podataka koje prikupljaju Fitbit-ovi senzori i trackeri, a na to to sigurno nisu pristali kada su kupovali Fitbit-ove proizvode.

Organizacija za očuvanje privatnosti kaže da Google dobar deo svoje uspešnosti na tržištu duguje kompanijama koje je "zgrabio" i sada to ponovno pokušava da napravi sa Fitbit-om. Osim što bi mogao da kompromituje privatne podatke korisnika Fitbit-a za svoje marketinške potrebe i trgovati podacima sa kompanijama "trećih strana", Google bi time mogao da postane dominantni lider na tržištu, čime će konkurenciju staviti u podređeni položaj.

"Želimo da Ministarstvo pravosuđa SAD-a spreči ovo spajanje i da vlasnici Fitbit-a objasne zbog čega su se na to odlučili", navodi EFF.

Google je u novembru 2019. najavio kupovinu Fitbit-a za 2,1 milijarde dolara, obećavši korisnicima da im "neće dirati podatke" i da zdravstvene i welness podatke neće koristiti za kreiranje personalizovanih oglasa, ali nije rekao detalje o tome kako planira da integriše Fitbit u svoj portfolio proizvoda.

Više informacija potražite na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.