Galaxy Note 20 izgledno prvi sa 5nm čipom i LTPO ekranom


Samsung će svoj novi Galaxy Note 20 opremiti novim Exynos 992 čipom sa 5nm arhitekturom, a priča se i o štedljivom LTPO ekranu. Holandski blog otkriva i boje kućišta.

Huawei svoj Mate 40 namerava da opremi 5nm Kirin 1020 čipom, ali hoće li uspeti da ga plasira pre Samsung-a još je neizvesno. Tajvanski TSMC je te narudžbine već primio i sme ga isporučiti, a za kasnije će od SAD-a za saradnju sa Huawei-em morati da traži dozvolu.

Samsung-ov prvi 5nm čip Exynos 992 koristiće neavodno ARM Cortex-A78 procesorske jezgre i Mali-G78 GPU. Te će Cortex-A78 jezgre ponuditi 20% bolje performanse u odnosu na Cortex-A77 jezgra u Snapdragon 865 čipu. Uz to će biti i 50% štedljiviji u radu.

Što se grafike tiče, taj novi Mali-G78 GPU, obećava do 25% bolje grafičke performanse u odnosu na Mali-G77 GPU iz aktuelnog Exynos-a 990.

Priča se i o LTPO (Low-Temperature Poly Silicon Oxide) ekranu umesto aktealnih AMOLED-a, a trebao bi ponuditi varijabilno osveženje od 0-120Hz, a time i uštede u potrošnji energije i do 25%.

Holandski blog GalaxyClub piše kako imaju informacije o bojama kućišta novih Galaxy Note 20 telefona. Navodno će dve nove boje biti zelena i bakarna.

Istini za volju to neće biti prvi bakarni Galaxy Note telefon iz Samsung-a jer i Galaxy Note 9 se nudio u nijansi metalik bakarne.

Službeno se predstavljanje očekuje krajem avgusta zajedno sa novim Galaxy-em Fold 2.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.