Google Messages aplikacija instalirana više od milijardu puta


Messages, Google-ova aplikacija za razmenu SMS-ova i trenutnih poruka beleži sve veću popularnost, a prema internet stranici 9to5Google aplikacija je doživela 1 milijardu instalacija na uređajima baziranim na operativnom sistemu Android.

To je značajan uspeh za aplikaciju sa obzirom da ona ne dolazi predinstalirana na većini uređaja kao što je slučaj sa nekim drugim aplikacijama već je predinstalirana na samo nekoliko uređaja kao što su Google Pixel telefoni.

Aplikacija podržava RCS ili Rich Communication Services, standard koji je stvoren kao moguća zamjena za klasičnu SMS tehnologiju i podržava funkcionalnosti kao što su grupni chat i razmena GIF-ova što je obično karakteristika koju sadrže servisi za razmenu poruka preko Interneta (na primer Facebook Messenger).

Treba napomenuti kako podrška za RCS varira od regiona do regiona i takođe zavisi o telekomunikacionom operateru korisnika. Aplikaciju Google Messages odnosno Poruke moguće je preuzeti sa službene Google Play prodavnice aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.