Huawei će YouTube nadomestiti drugim najvećim servisom za deljenje videa


Huawei-evi novi telefoni zbog dobro poznatih razloga dolaze bez YouTube aplikacije pa Huawei sada taj nedostatak želi nadoknaditi kroz drugi najveći video servis na svetu - Dailymotion.

Istina je da se sa novih Huawei telefona YouTube-u može pristupiti i kroz web browser, a postoje i neke alternativne aplikacije, ali zvanična aplikacija ne postoji.

Budući da Huawei za sada nema načina da YouTube ponudi kao aplikaciju koja će dolaziti instalirana na uređajima, odlučili su da ponude alternativu.

Naime, potpisali su sporazum sa Dailymotion-om, koji je platforma nalik YouTube-u, a nudi deljenje video sadržaja. Kod nas možda nije toliko poznat, ali Dailymotion je nakon YouTube-a drugi po redu takav servis u svijetu i broji 250 miliona korisnika.

Huawei će dakle koristeći Dailymotion-ove API-e omogućiti deljenje i pristup video sadržajima, a kreatiorima video sadržaja i montizaciju.

Dailymotion će tako uskoro biti integralni deo Huawei Video servisa pristupa video sadržajima.

Hoće li im to pomoći u privlačenju više kupaca za nove Huawei telefone u sklopu ovog nametnutog Googleless režima, pokazaće vreme.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.