Instagram omogućio korisnicima brisanje više komentara istovremeno


Društvena mreža Instagram testira i pokreće nove mogućnosti s ciljem da platforma bude "pozitivnije mesto".

Instagram je omogućio korisnicima da označe i istovremeno izbrišu do 25 komentara, kao i da blokiraju i ograniče više profila odjednom. Kompanija testira ove mogućnosti, pa je ustanovila da su posebno korisne osobama s većim brojem pratilaca jer im pomažu da lakše održe "pozitivno okruženje".

Instagram sada nudi korisnicima više kontrole nad time ko ih može tagovati i spomenuti u postu. Korisnici mogu izabrati da li žele da ih svi, samo ljudi koje oni prate ili niko može označiti ili spomenuti u komentaru, story-ju i slično. Ovaj alat je dostupan u sekciji za podešavanje privatnosti.

Takođe, testira se mogućnost pinovanja komentara na vrh posta. Korisnici mogu pinovati više komentara, nešto slično kao na YouTube-u. Ovo takođe pomaže kreatorima da istaknu pozitivne konverzacije.

Sve ove mogućnosti će biti najkorisnije osobama sa velikim brojem pratilaca koje bi mogle da budu meta zlostavljanja, ali iz Instagram-a tvrde da je cilj i "borba protiv online zlostavljanja" čija žrtva mogu biti svi, a ne samo influeseri.

Saopšteno je i da je sa Instagram-a i Facebook-a uklonjen milionski sadržaj zbog zlostavljanja i uznemiravanja. Većinu tog sadržaja su prijavili korisnici što znači da ih nije Facebook proaktivno otkrio.

Instagram je fokusiran na prevenciju zlostavljanja a sada upozorava korisnice ukoliko nameravaju objaviti "potencijalno uvredljiv opis fotografije i videa koji uploaduju", a koristi se i filter uvredljivih komentara te se otkrivaju uvredljive fotografije i opisi, piše The Verge.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.