Intel kupio aplikaciju Moovit


Intel je objavio da će za 900 miliona dolara kupiti proizvođača aplikacije za javni prevoz Moovit, koju koristi više od 800 miliona korisnika u više od 3.000 gradova i 102 države sveta.

Moovit procesira podatke lokalnih davalaca javnog prevoza i svoje zajednice korisnika kako bi omogućio usluge mapiranja i planiranja putovanja, ali u okviru Intel-a će služiti za potrebe njegove kompanije za autonomnu vožnju Mobileye.

"Moovit je snažan brand kojem veruju stotine miliona ljudi širom sveta. Zajedno sa opsežnim mogućnostima kompanije Mobileye u područiju izrade karata i tehnologija autonomne vožnje, moći ćemo ubrzati timeline kako bismo transformisati budućnost mobilnosti", izjavio je Amnon Shashua, predsednik uprave Intelove akvizicije Mobileye.

Intel je kupio Mobileye 2017. godine za 15,3 milijarde dolara i njegovi sistemi autonomne vožnje i pomoći u vožnji danas se koriste u 300 modela automobila 25 proizvođača. U partnerstvu s Volkswagenom Mobileye se uskoro sprema pokrenuti uslugu električnih autonomnih taksija na poziv u Kini.

Mobileye će koristiti Moovit-ove podatke za poboljšanje prediktivnih tehnologija koje se temelje na potrebama korisnika i uzorcima prometa, a Moovit-ove podatke će ujedno pružati javnim prevoznicima i prometnim vlastima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.