iPhone 12 dolaziće - bez slušalica?


iPhone bez jacka za slušalice već smo nekako prihvatili, prelazak na sve popularnije bežične TWS slušalice korisnici su širom sveta vrlo dobro podneli, ali posljednji potez Apple-a – ako se pokaže da je ova informacija tačna – mogao bi kupcima malo teže da "sedne". Proslavljeni analitičar svega vezanog uz Apple, Ming-Chi Kuo je, naime, u javnost izišao sa informacijom da bi iPhone 12 trebao u prodaju ove jeseni da bude pušten – bez slušalica u originalnoj kutiji.

Ovakav potez bi bio presedan ne samo za Apple, već uopšteno za svet telefona. To bi bio prvi iPhone, još od njegove prve generacije, koji bi se prodavao bez običnih EarPods slušalica sa kablom. Kuo ističe i da je cilj kompanije "navući" kupce na bežične modele AirPods, AirPods Pro i možda AirPods Studio, i da će u vreme novogodišnjih praznika 2020. uložiti značajnija sredstva u promociju upravo bežičnih slušalica i prodavati ih uz određene popuste.

Početkom ovog meseca se pojavila informacija o mogućim cenama iPhone-a 12. Jon Prosser je tada objavio da će početna cena najmanjeg Apple-ovog telefona ove godine biti "tek" 649 dolara – bio bi to najmanji iznos za njihov flagship unazad nekoliko godina, kao i prvi put da se OLED ekran "sa jabukom" može dobiti za manje od 999 dolara. Očito je da u Cupertinu planiraju deo te prodajne cene interno opravdati ukidanjem isporuke slušalica i tako uštedeti koji dolar na svakom prodatom iPhoneu 12.

Pokaže li se Kuova nova informacija kao tačna, kupcima iPhone-a 12 ostaće da ulože ili 29 dolara u žične EarPodse, ili pak 159 dolara u AirPods (odnosno nešto manje ako zaista budu na popustu).

Izbacivanje slušalica iz paketa bi, pak, mogao biti još jedan korak prema odavno poznatom cilju Apple-a – a to je da budu sasvim "hrabri" i možda već sledeće godine predstave iPhone bez ikakvih priključaka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    iPhone 14 ce dolaziti bez iPhone-a,.... bice to jedna divna minimalisticka bela kutija od premijum recikliranog kartona, i kostace pristupacnih $999.99


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.