iPhone 12 već od 649 dolara?


Nakon što se stišalo oduševljenje javnosti lansiranjem iPhonea SE po početnoj ceni od 399 dolara, pojavila se i informacija o mogućoj Appleovoj cenovnoj politici kad je reč o sledećoj generaciji, iPhone-u 12 i njegove četiri inačice. Još jednom je izvor ovih podataka leaker i YouTube-r Jon Prosser koji obično u javnost izlazi samo sa proverenim informacijama koje se u na kraju često pokažu kao ispravne.

Prosser je još jednom potvrdio da bi Apple krajem ove godine trebao da predstavi iPhone 12 u čak 4 inačice: 5,4-inčni iPhone 12, 6,1-inčni iPhone 12 Max, 6,1-inčni iPhone 12 Pro i 6,7 inčni iPhone 12 Pro Max. "Obična" i Pro verzija razlikovaće se primarno po sistemu ugrađenih kamera (dve nasuprot tri + lidar), a sve četiri varijante trebale bi imati OLED ekrane i podršku za 5G.

Ali, u novom Prosser-ovom leaku najzanimljivije su cene. Početna cena za iPhone 12 tako je postavljena na 649 američkih dolara. Ostali modeli kreću od 749, 999 i 1.099 dolara. Pokažu li se ove cene istinitima, na jesen bismo tako mogli da doživimo da je novi Apple-ov telefon poslednje generacije značajno jeftiniji nego što je to u poslednje vreme bio bilo koji njihov flagship. Govorimo, naravno, o ulaznom modelu i ceni od 649 dolara.

Biće to i prvi put da Apple bilo koji mobitel sa OLED ekranom nudi po ceni manjoj od 999 dolara. Uračunamo li tu i najnoviju generaciju procesora (A14), i manju veličinu samog uređaja, sličnu onoj kod iPhone-a 6/7/8/SE, "maleni" iPhone 12 sa dijagonalom od 5,4" mogao bi postati novi prodajni hit. Na mestu najprodavanijega, tako bi mogao da nasledi model iPhone XR, koji je na tržište bio došao sa početnom cenom od 749 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.