LG predstavio Velvet - novi početak za kompaniju?


Kako je i najavljeno, LG je juče u domovini službeno otkrio LG Velvet, telefon, koji stiže umesto očekivanog LG G9. Može li LG ovim telefonom zanimljivog dizajna i objektivno mid-range funkcija pokrenuti svoj ustajali smartphone biznis?

LG je još ranije najavio da svoju seriju G nameravaju da ugase i pokrenu nešto novo. Telefon koji je navodno zamenio LG G9 nosi ime LG Velvet.

Da li je sve u imenu pokazaće vreme, ali da ovde nije reč o nastavku serije premium telefona kakva je bila LG G porodica, jasno je na prvu loptu.

LG Velvet donosi pre svega osvežen dizajn s naglaskom na simetriju i waterdrop raspored kamera na leđima.

Metalni okvir na mestu drži dve simetrično zaobljene staklene površine napred i nazad. Napred je visoki 6.8-inčni P OLED 2460×1080 FHD+ ekran formata 20.5:9 sa čitačem otisaka ispod ekrana i urezom na vrhu u kojem je 16MP kamera.

Nazad su tri kamere. Nažalost onih nekih bitnih detalja o senzorima i objektivima za sada nema. Znamo samo da je glavna 48MP pixel binning kamera, a uz nju su još 8MP ultraširoka i 5MP senzor dubine. Otvori blende i eventualni OIS nisu za sada potvrđeni.



Ispod haube je ono što LG G9 sigurno ne bi imao – Snapdragon 765G. Reč je o mid-range čipu sa podrškom za 5G mreže, a verovatno će ponuditi više no adekvatne performanse. Uparen je sa 8GB RAM-a i 128GB proširive data memorije.

Baterija je kapaciteta 4300 mAh i podržava "brzo punjenje". Bežično se ne spominje ali se spominje službeni IP68 sertifikat vodootpornosti i MIL-STD-810G sertifikat izdržljivosti.

LG ne odustaje tako lako, pa LG Velvet ima i 3.5mm audio izlaz.

Pokreće ga Android 10 i LG-ev Android skin preko njega.

Dostupan u četiri zanimljive boje LG Velvet u Koreji kreće u prodaju 15. maja po ceni od KRW 899,800 ($734).

Predstavljanje uređaja za ostatak sveta se očekuje uskoro, kad ćemo doznati i evropske cene. Iz ovoga se da iščitati cena od oko 670€, što će mnoge odmah ohladiti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.