Microsoft predstavio launcher aplikacija za Windows 10


Korisnici operativnih sistema macOS i iOS već dugo vremena imaju aplikaciju koja omogućava pretraživanje i pokretanje drugih aplikacija ili datoteka koje se nalaze na njihovim uređajima (launcher aplikacija Spotlight).

Windows 10 dobija istu funkcionalnost kao poboljšanje rezultata koju daje prečica na tastaturi koju čine tipke Windows i R. Novi PowerToys Run launcher omogućava brzo pretraživanje za aplikacijama, datotekama, Windows aplikacijama kao što je Kalkulator kao i trenutno pokrenutih procesa.

Početna verzija Windows 10 launchera za sada sadrži samo osnovne funkcionalnosti i način rada poznat sa pretraživanja u okviru Start menija, ali u budućnosti su planirana poboljšanja koja će ga približiti aplikaciji Alfred sa macOS-a i pretraživačkim mogućnostima na početku spomenutog Spotlighta.

Novi launcher je deo PowerToys paketa malih utility programa za bolju produktivnost pri radu sa Windows sistemom (tradicija PowerToys programa postoji još od Windows 95 sistema). Listu PowerToys programa što uključuje i novi launcher možete pronaći na službenom GitHub profilu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.