Microsoft predstavio nove unapređene Surface uređaje


Nakon višemesečnog isčekivanja i najava, Microsoft je konačno predstavio svoje nove Surface proizvode, gde su najinteresantniji Surface Go 2 i Surface Book 3 uređaji.

Novi Surface Go 2 tablet donosi isto tanko i lagano kućište, pa je i pored istih dimenzija kao prethodnik dijagonala ekrana povećana na 10,5-inča. Njegov Pixel display sada ima Full HD rezoluciju, a pored njega unapređena je i pokretačka snaga u vidu osme generacije Pentium ili Core m3 procesora, što će performanse podići do 64 procenta više. U zavisnsti od konfiguracije biće dostupni modeli sa 4 ili 8 GB memorije, odnosno od 64 do 256 GB prostora za skladištenje podataka. Njegova početna cena kreće od 399 američkih dolara.

S druge strane Surface Book linija premium 2-u-1 laptopa doživela je značajnije unaprijeđenje. Novi Surface Book 3 dolazi u dimenzijama sa 13 i 15-inčnim PixelSense ekranom, a pokretaće ih deseta generacija Intel Core procesora sa podrškom za NVIDIA GeForce GTX ili RTX grafičke kartice i sa do 32GB RAM memorije. Iz kompanije najavljuju najbrže SSD-ove koji će performanse do 50% poboljšati u odnosu na prethodnika, dok će baterijska autonomija biti 17,5 sati za veći, odnosno 15,5 sati za manji model. Početna cena za 13-inčni model iznosi 1.600 dolara, dok će se za veći model osnovne konfiguracije morati izdvojiti 2.300 dolara. Uređaji u prodaju kreću krajem maja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.