Nemačka: Hitno instalirati nadogradnje na iPhone


Savezna kancelarija za bezbednost informacija (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik - BSI), odnosno nemačka federalna agencija na najvišem nivou zadužena za upravljanje računarskom i komunikacionom bezbednošću nemačke vlade, zatražila je od korisnika iPhone telefona i iPad tableta da hitno instaliraju najnovije bezbednosne nadogradnje, jer su na njima otkrili "kritičnu ranjivost" i to u Mail aplikaciji.

Bezbednosnu rupu je otkrila grupa za računarsku bezbednost ZecOPS, koja kaže da utiče na sve verzije iOS-a od verzije 3.1.3., a napadima su podložni svi podržani iPhone-ovi, uključujući iPhone 6s i novije modele.

Apple je ranjivost rešio zakrpom u iOS 13.5 nadogradnji koja je izdata prošle nedelje, pa BSI traži od svih korisnika da je što pre instaliraju

Apple kaže da je i sam otkrio tri problema u Mail aplikaciji, ali oni navodno nisu dovoljni da se zaobiđu bezbednosne zaštite iPhone-a i iPad-a te ne raspolaže dokazima da su se bugovi koristili protiv njegovih korisnika.

Kako biste instalirali iOS 13.5 na svoj iPhone ili iPad idite u Settings > General > Software Update, nakon čega ćete trebati da restartujete uređaj kako bi se dovršilo "patchovanje".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.