Nove SD Express kartice donose 4 puta veće brzine


Organizacija SD Association je objavila SD Express 8.0 specifikacije koje obećavaju transfer podataka brzinom do 3.940 MB/s, odnosno četverostruko brže u odnosu na originalne specifikacije, što znači da bi mogle nadmašiti i SSD disk u vašem računaru. Standard i dalje koristi NVMeExpress protokol, ali donosi prednosti od dvolinijske PCIe 4.0 konekcije kako bi dobio veću propusnost.

SD Association kaže da ovo otvara vrata mnogim kategorijama uređaja. Jasno je da će dobro doći fotografima koji snimaju na velikim rezolucijama ili okidaju velike količine RAW fotografija u "burst" modu, ali veruju da će ovo pomoći u snimanju 8K i VR videa, kao i u aplikacijama koje rade na mobilnim uređajima, pa biste recimo mogli dobiti ručnu konzolu sa performansama skladišta kakve se uobičajeno očekuju na brzim laptopovima.

Novi SD Express će podržavati kapacitete skladištenja do SDUC, što znači da biste u (daljoj) budućnosti teoretski mogli kupiti karticu sa 128 TB.

Sada treba pričekati kada će kompanije početi da proizvode kartice i čitače koji će moći upravljati ovim brzinama, što možda neće biti tako brzo, barem što se tiče krajnjih mogućnosti, ali ovo nam pruža kratki pogled u budućnost SD kartica koje bi u potpunosti mogle promeniti svet skladištenja podataka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.