Oppo potvrdio da brzo punjenje više degradira kapacitet baterije


Član BBK Electronics grupacije Oppo, koja pod svojom paletom još broji Vivo, OnePlus i Realme brandove, potvrdio da je brzo punjenje ugrađeno u Oppo uređaje više degradira kapaciteta baterija tokom istog vremenskog perioda upoređeno sa "sporim" punjenjem.

Tačnije, Oppo je izjavio da 40W brzo punjenje kapaciteta baterije degradira na 70% u istom vremenom periodu u kojem bi punjenje izlaznom snagom od 15W degradiralo na 90%. Ova tvrdnja zapravo i nije sporna i proizvođači smartfona na razne načine pokušavaju da uspore tu degradaciju. Neki od njih su sporije punjenje baterije nakon napunjenih 50% ili serijsko spajanje više baterija unutar uređaja kako bi se svaka od njih punile nižom jačinom struje.

Ono što je zanimljivo jeste da je jedan proizvođač to potvrdio i da je naveo konkrente brojke. Naravno, pitanje brzog punjenje je postizanje kompromisa između životnog veka baterija i jačine punjača, odnosno je li korisniku na duže staze ta razlika u kapacitetu bitna ili mu je bitnije da dvostruko, ili trostruko brže završi ciklus punjenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.