Osveženi MacBook Pro od 13 inča dobio bolju tastaturu i nove procesore


Neuobičajeni uslovi poslovanja doveli su do toga da za nove proizvode ovih dana saznajemo tek putem njihovih online najava na internet stranicama proizvođača. Apple je tako nedavno u prodaju pustio iPhone SE, da bi juče u poslepodnevnim satima svoju ponudu obogatio još jednim novim zanimljivim komadom hardvera.

Skladno ranijim spekulacijama, na red za osvežavanje asortimana došao je MacBook Pro dijagonale 13 inča.

Laptop računar koji je u prošloj verziji bio meta kritika na račun loše i kvarljive "butterfly" tastature zaslužilo je, i dobilo, nadogradnju u tom segmentu – od sada ovaj MacBook Pro dolazi sa Magic tastaturom koja je zasnovana na pouzdanijem "scissor" mehanizmu. Istu vrstu tastature ranije su dobili 16-inčni MacBook Pro i MacBook Air.

Dodatne novosti kod ovoga modela tiču se i procesora, pa je sada kod skupljih modela moguće dobiti i procesor Intel-ove 10. generacije, dok su od prošle verzije preuzeti postojeći Retina ekran, Touch Bar i Touch ID.



Nova generacija ovog laptopa standardno će biti opremljena sa dvostruko više prostora za skladištenje, pa će ugrađeni SSD-ovi biti kapaciteta od 256 GB pa sve do najviše 4 TB. Standardna oprema donosi izbor između 16 ili 32 GB radne memorije.

Podrška za spoljne monitore takođe je doživela unapređenje pa sada grafika Intel Iris Plus dozvoljava priključivanje Apple-ovog monitora Pro Display XDR pri punoj 6K rezoluciji. Kažu i da grafički podsistem sada osigurava do 80% bolje grafičke performanse nego kod prošlih modela.

Početna cena osnovnog modela novog MacBook Pro laptopa u SAD-u je 1299 dolara. Za taj iznos kupac će dobiti 1,4 GHz Quad-Core procesor i5 8. generacije, 256 GB prostora na SSD-u i 8 GB radne memorije.

Najskuplja varijanta može se nadograditi sve do 2,3 GHz Quad-Core procesora i7 10. generacije, 4-terabajtnog SSD-a i 32 GB radne memorije. Cena za ovu kombinaciju iznosi 3.599 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
2
  1. Анониман kaže,

    Ja ne razumem ljude koji kupuju laptop sa ekranom od 13 inca. 15.6 je neki minimum (moze proci), a 17 za laptop je kako treba.


  2. Анониман kaže,

    kupi macbook od 13" i shvatices zasto ti je 13" dovoljno.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.