Prodaja PS4 prešla 110 miliona komada


Sony je u svom novom finansijskom izveštaju objavio da je u prvom kvartalu ove godine prodao 1,5 miliona PS4 konzola svih tipova (uključujući PS4 Pro). Ta brojka je doprinela da ukupna prodaja PS4 od lansiranja do danas pređe 110,4 miliona primeraka, što je novi rekord kojim se Sony jako ponosi, mada je još uvek iza prodaje njegove najprodavanije konzole PlayStation-a 2 koji se prodao u 155 miliona primeraka.

Gotovo je nemoguće očekivati da bi PS4 mogao da prestigne PS2 po ukupnoj prodaji, posebno stoga što se prodaja počela usporavati, jer je u istom razdoblju prošle godine Sony prodao milion primeraka PS4 više nego ove, a teško je očekivati da bi uskoro moglo da dođe do još značajnijeg pada cena, jer Sony sigurno neće krenuti u rasprodaju "po dinar".

Razlog usporavanja svakako leži u očekivanju nove PS5 konzole koja se u prodaji očekuje za novogodišnje praznike, mada su se pojavile informacije da bi lansiranje moglo da bude već u oktobru.

Koliko se danas uopšte isplati kupiti PS4 teško je reći, ali ako se na to odlučite nećete imati nikakvih problema sa novim igrama, jer ćete za sada sve naslove koji se rade za PS5, moći igrati i na PS4. Ekskluzive koje će raditi isključivo na PS5 tek trebaju da budu najavljene i predstavljene, pa ste još jako dugo mirni.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.