Redizajnirani Facebook sa dark modeom dostupan svima


Ove nedelje je dugo najavljivani veliki redizajn Facebook-ovog korisničkog interfejsa na desktopu postao dostupan korisnicima u celom svetu. Prvi puta o ovom se potezu govorilo još na prošlogodišnjoj konferenciji F8, da bi u novembru postali poznati neki dodatni detalji. Tokon marta Facebook je prelazak na novi dizajn omogućio samo onima koji su se za tu nadogradnju odlučili prijaviti na listu čekanja, a sada je mogu aktivirati svi.

Ukoliko i vi želite da na desktopu imate novo iskustvo surfovanja Facebook-om, koje je sličnije onome na mobilnim uređajima, sve što trebate učiniti jeste kliknuti na strelicu prema doe u gornjem desnom uglu ekrana i odabrati opciju "Switch to new Facebook".

Osim pojednostavljivanja interfejsa i promene dizajna i rasporeda određenih elemenata i ikona, Facebook se sada diči i bržim učitavanjem nove stranice, modernijim izgledom, ali i uopšteno iskustvom korišćenja koje bi trebalo da bude prilagođeno preferencijama samih korisnika. Navigacija je takođe ponešto izmenjena pa će i snalaženje na novom dizajnu zahtevati ponešto privikavanja.

Tamni način rada u kojem je pozadina Facebook-ove početne stranice crne, a tekst bele boje, uključuje se jednim klikom u meniju (istom onom gde ste uključili i novi izgled). Cilj je smanjiti napor gledanja u blještavi ekran, posebno noću.

Kreiranje događaja (evenata), grupa, stranica i oglasa na Facebook-u sa novim dizajnom je takođe pojednostavljeno, a u kompaniji kažu kako će i dalje uvažavati sve povratne informacije na novi dizajn koje dobiju od svojih korisnika.

Za sada je prelazak na "novi Facebook" omogućen svima, ali nije obavezan. Očekuje se da će svi u potpunosti morati prihvatiti novi izgled u narednim mesecima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Dzonix kaže,

    Ja kod mene nevidim tu opciju jošuvek


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.