''Revolucionarni'' USB stick protiv 5G zračenja prodaje se za 37.000 dinara


Bezbednosni stručnjaci kompanije Pen Test Partners na svom blogu su objavili tekst u kojem su secirali najnoviju "inovaciju" prodavaca magle sa Interneta – takozvani 5G BioShield, USB uređaj koji bi trebao štititi od 5G zračenja. U opisu na stranicama ovog proizvoda stoji da je reč o revolucionarnom proizvodu koji je "prvi koji štiti od celog spektra 5G zračenja" i to – pazite sad – pomoću "sopstvene tehnologije holografskog katalizatora u nano-slojevima"!

Ovaj USB stick tako pruža zaštitu od svog štetnog zračenja, "elektro smoga" i "biohazardnog" zagađenja. Štiti, kaže, celu porodicu, a budući da je malen i prenosiv moguće ga je postaviti bilo gde u blizini kakvog izvora zračenja. Cena, naravno, prava sitnica – 283 funte odnosno oko 37.000 dinara.

Već na prvi pogled ovo izgleda kao prodavanje "zmijskog ulja" ili da ne kažemo čega pod bubrege, ali stručnjaci Pen Test Partnersa odlučili su svejedno ispitati o čemu se radi. Nabavili su jedan takav USB stick s prozirnim kućištem na kojem je famozni zaštitnički hologram. Kada su ga uključili u računar, na njemu su našli tek web stranicu tog proizvoda u obliku PDF dokumenta - i 128 megabajta prostora za skladištenje podataka.



Ni traga, kažu, "kvantnoj holografskoj katalizatorskoj tehnologiji". Radi se, dakle, o prevari na koju će lakoverni možda nasesti i za vrednost telefona srednje klase dobiti obični, 500 dinara vredan USB flash disk, koji, usput, ima i mizeran kapacitet za današnje pojmove.

Ali, kakva bi to priča o sumnjivim poslovima bila da u nju nije uključen i neko iz našg regiona? Iza ovog uređaja stoji izvesni Dr. Ilija Lakičević, rođen u Crnoj Gori, koji se ozbiljno, kao profesor, bavio fizikom do 2000. godine. Tada je, kaže, otkrio do sada nepoznate zakone i počeo proučavati "novu energiju", balansiranje zračenja, zaštitu od istoga... o tome kada je otkrio da se na AliExpress-u može kupiti USB stick za 6 dolara i pokušati ga prodati po 80 puta višoj ceni – u biografiji nije naveo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.