Samsung drži 34% tržišta 5G telefona


Iako je 5G tehnologija još uvek u relativno ranoj fazi razvoja i zbog nedostatka infrastrukture 5G povezivanje korisnicima nije funkcija od presudne važnosti prilikom kupovine novih telefona u većem delu sveta, već su se započele raditi statistike o najuspešnijim proizvođačima u ovom trenutku.

Prema najnovijem izveštaju koji donose analitičari Strategy Analytics-a, u prvom kvartalu ove godine Samsung trenutno drži 34,4% čitavog 5G tržišta, sa 8,3 miliona isporučenih 5G telefona u tom razdoblju.

Iako te brojke deluju prilično impresivno, treba znati da ni Huawei nije daleko, jer je on isporučio 8 miliona 5G telefona i čini 32,2 posto udela. Među kompanijama kojima prodaja 5G uređaja takođe ide dobro su Vivo, Xiaomi i OPPO.

Mnogi analitičari predviđaju da će ovakvo stanje (i poredak) na 5G tržištu potrajati sve dok Apple u septembru ne lansira svoje 5G telefone, koji će malo poremetiti uspeh Samsung-a i Huawei-ja, ali dovesti i do velikog buma 5G telefona u svetu.

Samsung je za sada omogućio 5G podršku samo na svojim skupim high-end telefonima, ali smo uvereni da će nakon Apple-ovog lansiranja 5G iPhone-ova 5G proširiti i na jeftinije uređaje srednje klase, što bi ga prema mnogim mišljenjima trebalo "zacementirati" na vrhu 5G tržišta.

Huawei takođe neće biti samo nijemi promatrač 5G borbe između Samsung-a i Apple-a, pa je za očekivati da će i on korisnicima ponuditi jeftine 5G telefone, čime će 5G tehnologija definitivno postati globalni trend na mobilnom tržištu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.