Sony lansirao novu kompaktnu 4K kameru namenjenu vlogerima


Sony je zvanično lansirao svoju kompaktnu kameru oznake ZV-1, dizajniranu specifično za snimanje videa, tačnije za sve popularniju formu videa – vlog.

Sony ZV-1 je baziran na njihovoj RX100 modelu, koji je poznat kao jedan od najboljih Premium kompaktnih kamera na tržištu. Sa njim deli gotovo sve interne i eksterne specifikacije, kao što su snimanje 4K videa, zatim Sony-ev poznati eye-autofocus, različiti kolorni profili za snimanje, kao i magneziumsko kućište i 28-70mm objektiv sa velikim otvorom blende od f/1.8 što će ceniti svi vlogeri.

Zahvaljujući njemu i novom posebnom "Background Defocus" dugmetu moguće je automatski postaviti kameru da zamuti pozadinu iza onoga koji snima svoj vlog video. Tu je sada i nešto veći grip za lakše držanje, kao i unapređeni mikrofon na samoj kameri, ali i neizostavni rotirajući 3-inčni ekran osetljiv na dodir.

Ali pored toga izbačene su i neke skuplje stavke u odnosu na RX100 VII modela, što je i bio cilj da se postigne značajno niža cena koja iznosi 750 dolara. Sony ZV-1 u prodaju stiže sredinom juna meseca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.