TikTok preuzet više od 2 milijarde puta


Popularna aplikacija za stvaranje kratkih video zapisa TikTok i dalje beleži uspehe. Prema istraživanju analitičke kompanije Sensor Tower, TikTok aplikacija je u celom svetu putem Play Storea i App Store-a preuzeta više od 2 milijarde puta.

Samo u poslednjem kvartalu koji je završio 31. marta aplikacija je putem App Store-a i Google Play-a preuzeta 315 miliona puta. Pre pet meseci TikTok je imao 1 i po milijardu preuzimanja. Ove brojke ne odnose se na neslužbene trgovine aplikacija već samo na dve spomenute službene.

Ističe se kako su Kina, SAD i Indija (najveće TikTok-ovo međunarodno tržište sa 30,3% preuzimanja) dali najveći doprinos što se tiče preuzimanja aplikacije.

TikTok je prva aplikacija izvan kruga Facebook-ovih aplikacija (WhatsApp, Instagram i Messenger) koja je probila granicu od 2 milijarde preuzimanja od januara 2014. godine kada je Sensor Tower počeo sa analizom mobilnih aplikacija. Pritom treba naglasiti i Gmail i YouTube aplikacije sa više od 5 milijardi preuzimanja, ali one dolaze predinstalirane na većini Android uređaja.

Osim velikog broja preuzimanja TikTok beleži i porast prihoda, korisnici su putem te aplikacije utrošili 456,7 miliona dolara, u odnosu na 175 miliona pre pet meseci. Najviše otpada na korisnike iz Kine (oko 72,3%), dok su korisnici iz SAD-a potrošili oko 86,5 miliona dolara.

Što se tiče platformi dominira Android (75,5% preuzimanja aplikacije je putem Play Store aplikacije), dok je najviše potrošeno putem Apple-ovog App Store-a (435,3 miliona od spomenutih 456,7 miliona dolara).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.