Trump produžava ban Huawei-ju za godinu dana


Predsednik SAD-a Donald Trump je prošle godine objavio da se Huawei i ZTE Corp. proglašavaju entitetima kojima nije dozvoljeno da koriste proizvode razvijene od strane američkih kompanija, a sada je ban dobio novi datum isteka.

To konkretno znači da sve kompanije koje se nalaze na toj listi imaju ban do maja 2021. godine, jer ga je Trump produžio za godinu dana.

Prema tim sankcijama Huawei ne sme da koristi licenciranu verziju Android-a i Google aplikacije na svojim telefonima, a isto se odnosi i na laptopove koji rade na Microsoft Windows-u.

Huawei je u međuvremenu investirao puno u razvoj alternativnih rešenja, uključujući "custom" verziju Android-a koji se temelji na besplatnoj Googlevoj verziji, a radio je i na zamenama za Google-ove aplikacije.

Jedna od stvari koje gura je i Huawei App Gallery, pa kineski proizvođač nagovara developere da tamo postavljaju svoje aplikacije.

Bez obzira na to, Huawei sigurno nije srećan produženjem bana, jer su se u poslednje vreme pojavile neke glasine u kojima se tvrdilo da će ban biti ukinut.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.