Uskoro spremna majska nadogradnja za Windows 10


Nova veća nadogradnja za operativni sistem Windows 10 korisnicima stiže uskoro. Nadogradnja poznata pod imenom Windows 10 May Update (pre 20H1) dolazi pola godine nakon aktuelne Windows 10 November 2019 nadogradnje i donosi veći broj novosti a već je počela njena distribucija članovima Microsoft-ovog Windows Insider Preview Programa.

Obnovljena Search komponenta donosi poboljšani prozor za rezultate pretraživanja, brze tipke za pretraživanje Weather i Top News komponenti, kao i optimizaciju utroška diska. Windows Hello prijava može se iskoristiti za prijavu u Safe Mode, sa novom nadogradnjom dodata je i podrška za mrežne kamere.

Windows Subsystem for Linux 2 sada donosi mogućnosti kao što je puni Linux kernel za bolje performanse u odnosu na WSL 1 i podršku za ARM procesore. Takođe, ubrzano je i olakšano uparivanje sa Bluetooth uređajima, Cortana prozor sada je moguće pomerati, preimenovati virtuelna desktop okruženja, pratiti temperaturu GPU-a unutar upravitelja zadataka (Task Manager), a Notepad je dobio mogućnost zumiranja teksta, numerisanja redova, a unapređeno je i pretraživanje i zamjena teksta.

Reset this PC opcija sada ima mogućnost preuzimanja Windows-a iz cloud okruženja što se pridružuje već postojećoj opciji lokalne reinstalacije sistema na osnovu već prisutnih datoteka.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.