[VIDEO] iPhone SE (2020) na Zackovom testu izdržljivosti


Kako to obično biva nakon što proizvođači predstave neki zanimljivi telefon isti završi u Zackovim rukama kako bi proverio njegovu izdržljivost. Ovoga puta kroz torturu grebanja, savijanja i paljenja prolazio je novi iPhone SE.

Podsetimo, reč je o Apple-ovom najnovijem, ujedno i najjeftinijem iPhone-u koji na američkom tržištu ima početnu cenu od 399 USD. Kao takav zanimljiv je mnogima, od korisnika koji traže zamenu za svoje šestice, sedmice i osmice do onih koji po prvi put kupuju iPhone, ali za njega ne žele izdvojiti 1.000 USD.

Iako je iPhone SE jeftiniji u odnosu na ostale iPhone-e to ne znači i da su tokom njegove proizvodnje korišćeni jeftiniji, manje kvalitetni, materijali. Upravo suprotno, Apple je zadržao kvalitet na visokom nivou što je Zack i dokazao svojim neobičnim testovima. Kao i uvek, nakon raspakiravanja uređaja Zack je krenuo sa testiranjem ekrana, koliko je otporan na grebanje. Kao i velika većina drugih telefona na tržištu tako je i novi iPhone SE prve blage ožiljke počeo da pokazuje pod nožem tvrdoće 6, a malo jače pod nožem tvrdoće sedam.

Testiranje je uključivalo i pokušaj oštećivanja ekrana pomoću skalpela kakav se sigurno nalazi i u većini domova širom sveta, takozvanim običnim skalpelom. Dobra vest je kako skalpel nije mogao oštetiti ekran, ali ni skener otiska prstiju. Ali, pokazao se pogubnim za boju i plastiku. Ali, to je i bilo za očekivati, boja se guli, a plastika reže pod naletom skalpela i to nije ništa neobično. Kako skalpel nije uspeo da ošteti staklo možete biti sigurno kako ekran neće oštetiti ni kovanice ni ključevi ako se kojim slučajem nađu u istom džepu sa iPhone-om SE.

Zack nije propustio da spomene kako safirno staklo koje štiti zadnju kameru nije safirno, već neki mešanac običnog i safirnog stakla. Kako bi to dokazao zagrebao je staklo nožem tvrdoće šest pri čemu su nastala manja oštećenja, pod nožem tvrdoće sedam veća, a pod nožem tvrdoće osam oštećenja su bila tolika da bi kvalitet snimka s tako oštećenim staklom bila ozbiljno narušen. Inače pravo safirno staklo ne bi se moglo oštetiti nožem manje tvrdoće od tvrdoće osam.

Predzadnji test je onaj sa zagrevanjem ekrana s otvorenim plamenom iz upaljača. Ekran iPhone-a SE odolevao je plamenu punih šesnaest sekundi nakon kojih se pojavila crna mrlja koja je sa svakom dodatnom sekundom zagrejava postajala sve veća. Srećom, odmah po hlađenju ekrana mrlja je nestala i nije bilo trajnog oštećenja ekrana.

Zadnji test je naravno onaj u kojem Zack rukama pokušava saviti telefon do te mere da mu se kućište trajno savije, a ekran ošteti, pukne. Iako je Apple sa iPhone-om 6 bio poznat po Bendgate aferi, sa iPhone-om SE to nije slučaj. Koliko god se Zack trudio nije mu pošlo na takav način oštetiti najjeftiniji iPhone.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.