Zoom kupuje Keybase kako bi u video pozive uveo end-to-end enkripciju


Kompanija Zoom Video Communications koja stoji iza popularne aplikacije za obavljanje video konferencijskih poziva Zoom nastoji da se sve više nametne na tržištu pa nastoji ispraviti i zatečene nedostatke same aplikacije.

Jedna od njih na koju su upozoravali podjednako stručnjaci tako i obični korisnici je bezbednost samih video razgovora. Različite nadogradnje aplikacije delimično su popravile taj aspekt, ali kompanija ide dalje te je najavila kako će preuzeti startup kompaniju Keybase koja se specijalizovala na područiju digitalne bezbednosti sa cloud servisom za skladištenje podataka i aplikacijom za razmenu poruka (obe usluge stavljaju naglasak na kriptovanje sadržaja).

Motiv za preuzimanje Keybase-a je integracija end-to-end enkripcije u video pozive unutar Zoom-a. To je prva akvizicija u devetogodišnjoj istoriji kompanije, a deo je plana u trajanju od 90 dana koji uključuje popravljanje bezbednosnog aspekta Zoom aplikacije.

Što se tiče kompanije Keybase, osnovana je 2014. godine i trenutno ima 25 zaposlenih. Na kraju treba napomenuti da će end-to-end enkripcija biti dostupna samo pretplatnicima, a ne svim korisnicima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.