120Hz ProMotion ekrani za iPhone 12 Pro modele


Renomirani leakster potvrđuje 120Hz ProMotion ekrane iPhone 12 Pro modela ove jeseni. Na sreću, pratiće ih i nikad jače baterije u iPhone porodici.

Ice Universe opetovano se dokazao verodostojnim leaksterom pa s obzirom da i ova dolazi sa njegovog Twitter profila, prihvatićemo je kao kao istinu.

Prema njegovim saznanjima iz navodno pouzdanog izvora, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, pridružiće se na jesen 120Hz ekipi. Poznato je da se u Android taboru može sad već naći popriličan broj telefona sa 90 pa i zadnje vreme i 120Hz ekranima.

Samsung je na primer sva tri Galaxy S20 telefona opremio izvrsnim 120Hz AMOLED panelima, ali neki su zamerili ograničenje 120Hz osveženja samo pri 1080p+ rezoluciji. Realno je to više nego dovoljno, ali uvek će biti onih koji će naći razloga za prigovor. Ne treba uopšte sumnjati u to da je osnovni razlog tom ograničenju uticaj koji ima na autonomiju.

Apple tim brigama namerava da doskoči ProMotion tehnologijom. iPhone će tako dinamički uključivati 120Hz osveženje dok korisnik scrolluje kroz sadržaje, a vraćati na 60Hz dok se prikazuje statični sadržaj.

Samsung-ov ekran će Galaxy-a Note 20, čuli smo, imati prednost LTPO panela, koji dinamički može podržavati osveženje ekrana u rasponu od 1HZ do 120Hz i tako biti još energetski efikasniji.

Stoga će, tvrdi opet Ice Universe, iPhone 12 Pro uređaji imati nikad jače baterije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.