Apple prati i deaktivira iPhone ukradene iz njihovih prodavnica u SAD-u tokom protesta


Poslednjih nedelja u SAD-u kao što je već dobro poznato traju protesti u koje ovom prilikom nećemo ulaziti, ali uz proteste pojavili su se pojedinci ili grupe osoba koje su odlučile da iskoriste napetu situaciju za ličnu dobrobit i pljačku.

Jedna od meta pljački bile su i službene prodavnice kompanije iz Cupertina, u gradovima kao što su New York, Washington i Philadelphia.

Uskoro nakon pljački na društvenim mrežama i servisima kao što su Twitter i Reddit pojavili su se screenshootovi na kojima su vidljivi kako se čini ekrani iPhone-a sa porukom koja upućuje na zaključak da se radi o uređaju koji je ukraden i ga iz tog razloga Apple nadzire.



Poruka koja ujedno blokira upotrebu uređaja spominje mesto odakle je uređaj ukraden i gde se može vratiti, kao i da se uređaj prati i da je o krađi uređaja već obaveštena lokalna policija.

U Apple-u objašnjavaju kako je reč o softveru za zaštitu od krađe koji je instaliran isključivo na izložbenim uređajima u prodavnicama i da ništa slično ne postoji na uređajima za korisnike niti se oni na ovaj način prate.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.