Facebook će upozoravati na deljenje zastarelih vesti


Facebook je uveo još jednu novost kojoj je cilj da osigura da informacije koje cirkulišu po toj društvenoj mreži budu kvalitetnije, svežije i tačnije. S tom namerom svi njihovi korisnici će od sada pa ubuduće dobijati obaveštenja požele li sa prijateljima da podele vest sa web portala koja je dovoljno stara da je se može smatrati zastarelom. Facebook je ovu granicu postavio na 90 dana.

Poželite li, dakle, na Facebook-u da podelite neku vest stariju od 90 dana, pre nego se ona objavi na vašem profilu, dobićete upozorenje o tome da je reč o starom članku. Naravno, ako ste toga svesni i smatrate da je vest i dalje relevantna, društvena mreža vas neće sprečiti u tome da je podelite na svom zidu.

Inicijativa za ovaj potez došla je nakon ispitivanja samih korisnika. Oni su u anketi izjavili da im je bitno na Facebook-u dobiju verodostojne vesti u pravo vreme. Drugi razlog za uvođenje ove opcije Facebook-u su dali sami izdavači sadržaja, koje je zabrinula pojava da se, pogotovo u turbulentnim vremenima u kojima živimo, kao aktualne dele prilično zastarele informacije. Neki od njih su aktivno već na svojim stranicama počeli označavati vesti starijeg datuma, a sada će to prilikom njihovog deljenja na Facebook-u činiti i ta društvena mreža.

Osim ove promene Facebook će testirati i obavesti o deljenju sadržaja povezanih sa pandemijom COVID-19. Poželi li neko da podeli neku vest vezanu uz koronavirus, mogao bi da vidi sličnu notifikaciju koja će ga uputiti na službena mesta za dobijanje pravovremenih i tačnih informacija. To bi trebalo da spreči širenje lažnih i bombastičnih vesti bez popratnog konteksta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.