Facebook najavio opciju plaćanja i slanja novca direktno iz WhatsApp-a


Facebook je najavio novu opciju za jedan od najpopularnijih komunikacionih servisa sa kojom će korisnicima dati nove mogućnosti, ali i napokon krenuti sa monetizacijom aplikacije koju su platili skoro 20 milijardi dolara.

Reč je o mogućnosti slanja novca kontaktima i plaćanja kompanijama direktno iz WhatsApp-a, ali treba napomenuti kako je ta opcija sada dostupna samo u Brazilu, koji je drugo najveće tržište za tu aplikaciju. Iako već postoje slična rešenja za slanje novca i mobilno plaćanje (u svetu, ali i u Srbiji), za njihovo je korišćenje potrebno prvo preuzeti posebnu aplikacije, ponekad i pozvati druge korisnike na njihovo preuzimanje i slično.

S WhatsApp-om, koji koriste gotovo svi, neće biti potrebe za skidanje dodatnih aplikacija, a jednom kada se nalog poveže sa WhatsApp-om slanje novca bitće slično kao i slanje poruka, uz prvobitnu korisničku autorizaciju kako se novac ne bi poslao slučajno ili na pogrešan broj. Za slanje novca kontaktima ili plaćanje za usluge tak je prvo potrebno upisati šestocifrenu šifru ili potvrditi transakciju biometrijom. Slanje novca kontaktima biće potpuno besplatno, ali Facebook će zato kompanijama uzimati proviziju od 3,99 posto za plaćanja za njihove usluge i proizvode.

Iz Facebook-a kažu da je plaćanje putem WhatsApp-a omogućeno putem opcije Facebook Pay i naglašavaju kako u budućnosti žele da korisnici i kompanije koriste iste kartične informacije unutar svih Facebook-ovih aplikacija. Na početku, WhatsApp će podržavati debitne i kreditne kartice nekoliko banaka čiji će se popis u budućnosti povećavati pa će usluga biti dostupna sve većem broju korisnika.

Brazil je samo prvi korak Facebook-ovih finansijskih planova i raduju se što će u budućnosti mogućnost plaćanja putem WhatsApp-a biti dostupna svima, ali nije poznato kada to možemo očekivati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.