Galaxy Watch Active 2 dobio podršku za merenje krvnog pritiska


Samsung je upravo ponudio novu Health Monitor aplikaciju, koja će korisnicima Galaxy Watch Active 2 sata omogućiti i merenje krvnog pritiska.

Galaxy Watch Active 2, je za one koji ne znaju, najsvežiji Samsung-ov pametni sat i tako će biti dok tu titulu ne preuzme novi Galaxy Watch 3. Watch Active2 je između ostalog sertifikovan i za merenje krvnog pritiska, ali ta opcija do sada nije bila u funkciji.

To će se promeniti uskoro kad i na ovim prostorima bude dostupna Samsung-ova nova aplikacija nazvana Health Monitor. Putem nje i senzora u Watch Active2 satu, korisnici će u svakom trenutku moći da kontrolišu krvni pritisak.

Korisnik će početak morati da izvrši kalibraciju sa tradicionalnim meračem pritiska. Za merenje trenutnog pritiska u krvi kasnije će korisnik jednostavno pokrenuti merenje na ekranu sata.

Kroz dotičnu aplikaciju moći će se pregledavati vrednosti krvnog pritiska po danima, nedeljama i mesecima.

Podsećamo da Galaxy Watch Active 2 ima ugrađen i EKG senzor za izradu elektrokardiograma, ali ta funkcija još nije otključana. EKG, za sada, nudi samo Apple Watch 5.

Samsung Health Monitor aplikacija za sada je dostupna samo na Samsung-ovom domaćem tržištu, ali očekuje se da će uskoro biti dostupna globalno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.