Huawei od 2021. na Snapdragon procesorima?


I dok stanje u američko-kineskom trgovinskom ratu ostaje nepromenjeno, a Huawei-ju se komplikuje situacija sa nabavkom procesora, analitičar KeyBanc Capital Markets kompanije predviđa da bi upravo američka kompanija mogla Huawei da snadbeva procesorima sledeće godine.

Analitičar John Vinh tvrdi da će američki Qualcomm biti dobavljač procesora za Huawei P50 i Mate 50 seriju sledeće godine. Huawei flagshipi u 2021. godine, prema analitičaru, trebali bi da koriste Snapdragon 5G procesore.

Da bi se to ostvarilo, Qualcomm bi se trebao prijaviti za licencu američkoj administraciji koja bi tu licencu trebala da odobri, prema mišljenju analitičara. Budući da prema novim pravilima i poluvodički proizvodi u čijoj proizvodnji učestvuje američka oprema spadaju pod režim sankcija, realna je mogućnost da Huawei u skorije vreme neće moći da naručuje Kirin procesore od tajvanskog TSMC-a. Taj tehnološki hendikep, koji bi se mogao nadići tako da neka kineska kompanija usavrši 5nm (i manje) proizvodne procesa, trebao bi Huawei da dovede u Qualcomm-ove ruke, što bi administracija SAD-a odobrila, barem po mišljenju spomenutog analitičara.

Koliko je ova situacije realna, ostaje za videti. U SAD-u su izbori krajem godine, tako da je moguće da dođe do promena unutar smera administracije, ali američka spoljna politika više, manje je konstantna, tako da je de-eskalaciju trgovinskog sukoba teško očekivati.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.