iOS 14 razotkrio TikTok u njuškanju


Najnovija verzija Apple-ove mobilne platforme – iOS 14 razotkriva mega popularnu aplikaciju TikTok u konstantnom iščitavanju sadržaja clipboarda. Ima li razloga za zabrinutost?

Novi iOS 14 između ostalog korisnika obaveštava svaki put kad neka aplikacija pristupa clipboardu.  Čini to kako bi korisnik bio upoznat da nešto odnosno neko pristupa tim potencijalno škakljivim privatnim sadržajima.

Tako je sad taj iOS 14, inače u fazi beta testiranja dostupan razvojnim programerima, razotkrio mega popularnu aplikaciju TikTok.

Jedan korisnik je na Twitter-u objavio kratak video u kojemu vidimo da TikTok svakih nekoliko ukucanih znakova, pristupa clipboardu. Osim što se pitamo šta TikTok radi sa tim sadržajem, obaveštenje koje se pojavljuje na vrhu ekrana svakih par sekundi je za ispaliti na živce.

TikTok je za britanski Telegraph pojasnio da se radi o nekakvoj anti spam funkciji, ali da su u AppStore već poslali ažuriranje, koje tu funkciju onemogućava. Pitamo se zašto ako je reč o nečemu legitimnom.

Isto tako, TikTok nije komentarisao Android verziju aplikacije i njuška li i ona po clipboardu i nameravaju li je i tamo ugasiti. Android 10, a koliko znamo ni 11 ne obaveštava na ovakav način korisnika o pristupu clipboardu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.