iPhone 12 će kasniti barem mesec dana


Jedan od najvećih Apple-ovih partnera potvrđuje ranija nagađanja da će ovogodišnji iPhone 12 kasniti barem mesec dana, u odnosu na uobičajeni ciklus.

Direktor kompanije Broadcom, Apple-ovog najvećeg dobavljača čipova za Wi-Fi i Bluetooth povezivanje, na nedavnoj konferenciji za deoničare je najavio kašnjenje iPhone-a 12.

Ako se pitate što bi Broadcom-ov direktor deoničarima pričao o iPhone-ima, pitate se s pravom, ali odgovor je prilično logičan. Gospodin Tan pričao je o prilivu prihoda i najavio kašnjenje njihovog uobičajenog pozamašnog podebljanja na računu, koji se svake godine događa u 3. kvartalu.

Tada naime dobijaju novac koji im uplati Apple, za isporuke njihovih čipova, bez kojih bi iPhone bio gadget bez mreže, a Broadcom ni približno toliko bogat.

Apple inače svoje nove iPhone predstavlja u septembru, a na tržišta širom sveta obično žestoko krenu u oktobru.

Zbog pandemije koronavirusa, puno je toga ove godine kasnilo ili bilo u potpunosti otkazano, da neće začuditi i ako zakasni iPhone 12.

Podsećamo da Apple prema raspoloživim informacijama namerava da predstavi čak četiri iPhone 12 5G modela ove jeseni.

Čekamo 5.4-inčni iPhone 12, 6.1-inčni iPhone 12 Plus, 6.1-inčni iPhone 12 Pro i 6.7-inčni iPhone 12 Pro Max. Svi bi trebali da imaju AMOLED ekrane, s tim da će Pro modeli navodno dobiti one sa 120Hz osveženjem.

Isto tako svi će biti pokretani 5nm Apple A14 čipom sa 4, odnosno 6GB RAM-a, a konačno će i najjeftiniji model imati 128GB data memorije. Priča se i rastu baterija sve do 4400mAh za najvećeg u ergeli.

Dva iPhone-a 12 će dobiti dvostruke kamere na leđima, a iPhone 12 Pro mnodeli još i ultrawide kameru te Lidar ToF senzor.

U svakom slučaju, biće to zanimljiva jesen.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.