Microsoft će zatvoriti sve svoje prodavnice - trajno


Fizičke radnje u doba pandemije nisu baš popularna mesta. Apple je svoje prodavnice zatvarao i otvarao, pa ponovno zatvarao širom sveta, kako se epidemiološka situacija menjala, a Microsoft sada donosi nešto radikalniju odluku. Korona kriza im je u ovome, čini se, samo pomogla u donošenju strateške odluke koja je ovoga petka i službeno objavljena: sve fizičke maloprodajne radnje Microsofta, koji sada ionako ne rade zbog pandemije, biće trajno zatvorene.

Trenutno Microsoft ima 83 fizičke prodavnice širom sveta. Radnici koji su u njima pružali usluge i prodavali proizvode nastaviće raditi iz korporativnih kancelarija i pružaće korisnicima svu podršku online, dok će se prodaja odvijati uglavnom kao i u doba pandemije – takođe putem Interneta. Tamo, naime, preko Microsoft.com, Xbox i Windows digitalnih prodavnica pružaju usluge za čak 1,2 milijarde korisnika mesečno iz 190 zemalja sveta. S tim brojevima se, naravno, fizičke prodavnice ne mogu meriti.

Najpoznatije lokacije, neke od njih otvorene i relativno nedavno, Microsoft-ove "premium" prodavnice u Londonu, New Yorku, Sydneyu i Redmondu ostaće otvoreni, ali ne kao prodavnice. Ovi ekskluzivni prostori će biti preuređeni u centre za edukaciju i "sticanje iskustva", odnosno "experience" lokacije. Šta to znači i kako će ta stvar funkcionisati, za sada nije objavljeno, ali je poznato da se na ove četiri lokacije proizvodi i usluge neće prodavati.

Zatvaranje prodavnica koštaće kompaniju 450 miliona dolara, dok otpuštanja zaposlenih ne bi trebalo biti. Sav trošak biće zabeležen u ovom finansijskom kvartalu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.