Microsoft gasi Mixer i pridružuje se Facebook Gaming-u


Od bombastičnog prelaska Tylera "Ninja" Blevinsa, jednog od najpoznatijih svetskih streamera sa Twitch-a na Mixer nije prošlo ni godinu dana, a njegovi vlasnici, veliki Microsoft, odlučio je da ga ugasi i uputi svoje korisnike na Facebook Gaming.

Prisetimo se, Ninja je na Twitch-u imao preko 14 miliona pratilaca i sam potez je bio prilično riskantan, ali imao je između 20 do 30 miliona razloga, naplativih u američkim dolarima, da se ipak upusti u tu avanturu.

S ponedeljkom mu je ekskluzivni ugovor poništen, baš kao i drugim zvezdama Mixer-a kao što su Cory "King Gothalion" Michael i Michael "Shroud" Grzesiek, iako su im prema navodima na Twitter-u dogovoreni iznosi isplaćeni u celosti. Ninja i Shroud su tako ponovo postali slobodni agenti koji mogu da streamuju gde god to žele i navodno im je za novi ugovor sa Facebook Gaming-om ponuđen dvostruko veći iznos, ali ponovo navodno, niti jedan ga nije prihvatio, barem za sad.

Mixer je pokrenut u januaru 2016. godine pod imenom Beam, dok je pod sadašnjim nazivom zaživeo godinu kasnije nakon što ga je kupio Microsoft nameravajući da konkuriše YouTube-u i Twitch-u. Kako bi dodatno podstakli igrače na korišćenje ovog live streaming servisa, Microsoft je početkom avgusta prošle godine potpisao ekskluzivni ugovor sa Tylerom "Ninja" Blevinsom, a nešto kasnije i sa ranije spomenutim King Gothalionom i Shroudom što su bile velike vesti obzirom da su takva partnerstva bila retkost i streameri su mogli da prenose svoje sadržaje na bilo kom servisu.

Kako god bilo, zaostatak za konkurencijom je bio prevelik i po priznanju Phila Spencera, Microsoft-ovog šefa gaminga, broj aktivnih gledalaca je bio premali u odnosu na Twitch, YouTube, pa čak i Facebook Gaming što je dovelo do ove odluke.

Prelazni period u trajanju od mesec dana se završava 22. jula kada će sve stranice Mixer-a i aplikacije biti preusmerene na Facebook Gaming, a svi streameri će se moći priključiti Facebook-ovom programu Level Up. Što se pak tiče programera koji su radili na Mixer-u, Microsoft će ih preusmeriti u razvojne timove koji rade na Microsoft Teams-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.