Microsoft korača prema vrednosti od 2 biliona dolara


Većina ljudi misli da je Windows jedina Microsoft-ova zlatna koka koja je omogućila da mu tržišna vrednost deonica (market cap) trenutno iznosi 1,39 biliona dolara, što ga čini drugom najvrednijom kompanijom na svetu iza Apple-a čija je trenutna vrednost 1,4 biliona.

Ali kompaniji iz Redmonda sve više novca donose i servisi u oblaku na koje se u poslednje vreme jako fokusira, što mu se očito sve više isplaćuje.

Sudeći prema izveštaju investitorima od strane analitičara Philipa Winslowa iz kompanije Wells Fargo Securities, softverski gigant bi u nekom trenutku unutar sledeće dve godine trebao da postane prva kompanija na svetu čija će vrednost dostići 2 biliona dolara i na tom putu ga neće uspeti dostići ni Apple, a to će mu upravo omogućiti cloud.

Winslow veruje da će Microsoft-ova deonica doseći vrednost od 283 dolara, a kompanija će nastaviti svoj rast u prihodima od 14 posto, a 20 posto rasta će mu omogućiti servisi i usluge u oblaku.

Kako se čini, izreka "samo nebo (oblačno) mu je granica" bi se mogla u potpunosti odnositi na Microsoft koliko god ga mi voleli ili ne voleli.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.