Na benzinskim stanicama biće obvezno postavljanje stanica za punjenje električnih vozila


Nemački plan za privredni oporavak težak 130 milijardi evra donosi dobre vesti za tržište električnih vozila i sigurno će doprineti popularizaciji automobila sa električnim motorima. Pored povećanja podsticaja za kupovinu e-vozila koji će iznositi 6 hiljada evra, Nemačka će obvezati sve benzinske stanice da postave i stanice za punjenje električnih automobila. Takođe, država će uložiti oko 2,5 milijardi evra u razvoj i proizvodnju baterija i infrastrukture za punjenje, čime se žele rešiti najveći problemi većine vlasnika električnih vozila - doseg sa jednim punjenjem baterije i nedovoljan broj punionica.

Trenutno još nisu poznati konkretni detalji njihovog plana poput vremenskog okvira unutar kojeg je potrebno postaviti stanice za punjenje na benzinske stanice i tipove punjača koji će se koristiti. Iz kompanije za razvoj energetske opreme i rešenja The Mobility House smatraju da će zahvaljujući podsticajima i širenju infrastrukture za punjenje, Nemačka postaje jedan od lidera na ovom tržištu. Veruju kako je to i još jedan od dokaza da je električna mobilnost tehnologija budućnosti i nije teško očekivati da će pristupačnije cene i veliko povećanje broja stanica za punjenje uvelike povećati potražnju za e-vozilima.

Jedna od kompanija koja bi trebala profitirati od nove nemačke politike je automobilski div Volkswagen koji planira da tokom godina uloži desetine milijardi evra na ovom tržištu. Velika ulaganja i podsticaji, nadaju se u Nemačkoj vladi, trebali bi da promene situaciju na tržištu koja do sada nije bilo preoptimistično jer je manje od dva posto registrovanih automobila prošle godine imalo električne motore, dok su dominirali benzinci (skoro 60 posto) i dizelaši (32 posto).


Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.