Nova funkcija za Android čuva vas od spam poziva


Prema istraživanjima stručnjaka za bezbednost, polovina poziva koje dobijaju korisnici ove godine su spam ili scam pozivi koji su povezani uz neželjeno oglašavanje ili pokušaje prevare.

Drugim rečima, odluku o prihvatanju poziva sa nepoznatog broja možete slobodno prepustiti bacanju novčića.

Google je stoga odlučio da učini nešto po tom pitanju, pa u svoju Phone aplikaciju dodaje funkciju pod nazivom Verified Calls, koja će vam reći koja vas kompanija i zašto najverovatnije zove, pa ćete lakše odlučiti prihvatiti poziv ili ne.

Google na svojoj Support stranici objašnjava da na funkciji sarađuje s kompanijama, kako bi od njih dobio identitet i razlog poziva pre nego što se poziv prosledi vama. Kada vas neka kompanija želi nazvati i ponuditi vam neku svoju uslugu ili proizvod, poziv će prvo stići Google-u sa logotipom kompanije i razlogom poziva, poput "resetovanja internet konekcije" ili "dostave hrane, nakon čega će vam Google proslediti poziv uz obaveštenje da je "verifikovan od Google-a". To znači da ćete sve pozive koji stignu bez verifikacije moći slobodno da ignorišete, ili ćete barem znati da se radi o onima koji nisu prošli Google-ov sistem provere.

Treba naglasiti da ovo funkcioniše isključivo ako za pozive koristite Google-ovu Phone aplikaciju i ukoliko imate povezan svoj broj telefona sa svojim Google nalogom, što možete napraviti ako odete na myaccount.google.com.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.