Nova generacija iMac-a možda dolazi sa dizajnom iPad-a Pro


Ove godine će Apple svoju developersku konferenciju WWDC prvi put održati online. Samim time očekuju mnogo više učesnika koji će pratiti predavanja i radionice, pa najavljuju kako će to biti najveći WWDC do sada. Sve će biti otvoreno 22. juna sa tradicionalnom keynote prezentacijom novih proizvoda i usluga, s početkom u 19 sati po našem vremenu. Nagađanja i šuškanja o tome šta bi se sve moglo tamo pojaviti već su počela.

Spominje se tako da će na WWDC-u Apple najaviti prelazak Mac računara na sopstvene ARM procesore, mogao bi biti predstavljen 10,8-inčni iPad Air, nešto osveženi i uvećani iPad Mini, i naravno nove verzije iOS-a, iPadOS-a i macOS-a. Ali, jedno od najzanimljivijih osveženja moglo bi da bude i redizajniran all-in-one računar iMac.

Sudeći prema informacijama koje kolaju među leakerima, novi iMac biće nalik iPad Pro liniji, sa ravnijim ivicama i zaobljenim uglovima ekrana – tj. slijediće novu dizajnersku filozofiju najpre prikazanu na iPadu Pro, ali kakva se očekuje i na ovogodišnjim iPhone-ima. Ispod haube iMac će doneti čip T2 zadužen za bezbednost, grafički podsistem AMD Navi, a više neće biti hibridnog Fusion drivea – njega će zameniti SSD diskovi.

Isporuke novih iMac-a, ali i ostalog hardvera koji bi mogao da bude predstavljen na WWDC-u, očekuje se u drugoj polovini godine.

Ceo kalendar planiranih događanja na ovogodišnjem WWDC-u možete potražiti ovde.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.