OnePlus pustio nadogradnju koja privremeno onemogućava Photochrome filter


Nedavno je na telefonima OnePlus 8 Pro otkrivena jedna značajka koju proizvođač nije službeno planirao da bude deo navedene serije. Podsetimo, korisnici telefona su otkrili kako u pojedinim slučajevima njihova kamera na telefonu može videti kroz predmete i odeću.

Navedeno je moguće zahvaljujući filteru Photochrome koji beleži infracrveno zračenje koje je ljudskom oku nevidljivo, ali kameri jest te ona stvara efekt sličan naočarima za noćno gledanje i termalnim kamerama zbog čega je moguće videti obrise "gledanog" predmeta.

Problema ne bi bilo da Photochrome ne vidi i kroz tanje slojeve odeće što bi deo vlasnika telefona mogao pokušati zloupotrebiti. Kako bi to sprečio OnePlus je najavio kako uskoro stižu nadogradnje operativnih sistema HydrogenOS i OxygenOS kojima će biti uklonjena mogućnost "rendgenskog vida". Zanimljivo je da je OnePlus na uređajima OnePlus 8 Pro koji su plasirani na kineskom tržištu i koja se temelje na HydrogenOS-u tu funkciju onemogućio odmah po otkriću dok je za evropske i druge modele telefona sa OxygenOS-om tek najavio kako će ista biti onemogućena sa sledećom nadogradnjom operativnog sistema.



Nova verzija je sada spremna i krenula je u opticaj i kako se vidi iz priloženog dokumenta donosi samo jednu novu mogućnost – onesposobljava Photochrome filter, ali privremeno, dok ne reše probleme sa gledanjem kroz odeću. OnePlus navodi kako bi trajno rešenje trebalo da bude spremno još tokom ovog meseca (jun 2020.)

Nove nadogradnje operativnog sistema imaju veličine od 121 MB, 125 MB i 157 MB i nose oznaku 10.5.9.IN11AA. Nadogradnja je već stigla na uređaje sa indijskog tržišta, a uskoro se može očekivati i na uređajima sa evropskog tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.