Predstavljen PlayStation 5 i prve igre


Sada napokon možemo videti kako će izgledati Sony-eva konzola sledeće generacije PS5, za koju se očekuje da će u prodaju krenuti uoči novogodišnjih praznika, ali Sony nije želeo da na sto stavi sve adute odjednom, već će ju otkrivati malo po malo.

To znači da još ne znamo gotovo nikakve nove detalje o hardverskim komponentama koje su u konzolu ugrađene, ali po prvi put možemo videti njen dizajn, kao i dizajn novog DualSense kontrolera koji je zamenio DualShock, kao što možete videti u ovom videu.



Ali, zato znamo da će konzola na tržište doći u dva modela, PlayStation 5 sa Ultra HD Blu-ray diskom i PlayStation 5 Digital Edition bez BR pogona, što znači da će se sve igre preuzimati online. Naravno, Digital Edition bi zbog toga trebao da bude jeftiniji, ali Sony o cenama za sada ćuti.



Osim bele boje koja dominira u ovom crno-belo-plavom dizajnu, mogu se videti zakrivljene linije nove konzole koje namerno "kvare" tradicionalnu pravougaonost i simetričnost, a osim novih DualSense kontrolera Sony je pokazao i nešto perifernih dodataka poput punjača za kontrolere, slušalica i daljinskog upravljača, kao što možete videti u ovom videu.


Glavni fokus prvog predstavljanja PS5 je bio na novim igrama, pa nam je Sony otkrio 7 ekskluziva za novu konzolu i 17 naslova koji će biti dostupni i na PS4 konzolama.

Što se tiče ekskluziva koje će iskoristiti svu snagu nove konzole, to su Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, Ratchet and Clank: Rift Apart, Sackboy A Big Adventure, Destruction All Stars, Astro's Playroom i Horizon: Forbidden West, dok su ostale nove igre koje će biti dostupne u vrijeme izlaska Project Athia, Stray, Returnal, Kena, Goodbye Volcano High, Oddworld Soulstorm, Ghostwire: Tokyo, The Far Shore, Godfall, Solar Ash, Hitman 3, Little Devil Inside, NBA 2K21, BugSnax, Demon's Souls (Remaster), Resident Evil VIII: Village i Pragmata.

Nešto više detalja o igrama možete saznati iz prezentacije u ovom videu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.