Samsung priprema do sada neviđen koncept smartphone kamere


Samsung-ov intrigantni patent primetila je ekipa sa portala LetsGoDigital, a odnosi se na novi, do sada neviđen koncept smartphone kamere. Budući Samsung-ovi telefoni snimaće kao nijedan do sada.

Svet smartphonea unazad nekoliko godina naučio nas je da se kamere pretvaraju u možda i najvažniju funkciju nekad isključivo komunikacionih uređaja. Broj kamera iz generacije u generaciju raste, senzori rastu u veličini, a broj megapiksela leti u nebo.

Samsung kao jedan od vodećih brendova na polju smartphone fotografije i videa, sudeći prema njihovu novom patentu, sprema nešto sasvim drugačije.

Njihov koncept otkriva koncept čini ukupno 6 kamera. To na prvu ni ne zvuči toliko drugačije od ne baš uspešna eksperimenta Nokie 9, ali je kako dokunetacija otkriva, u naravi potpuno drugačiji.



Naime svaka od tih kamera zakretaće se po dve ose – horizontalnoj i vertikalnoj. Zakretanje kamera kontroliraće se kroz aplikaciju kamere, a omogućiće korisniku izbor širine i visine kadra. Drugim rečima s iste pozicije moći će se snimiti ceo niz kadrova.

Koncept će funkcionisati u konfiguraciji od 3 kamere pa na više, što će valjda zavisiti o cenovnom razredu.



U svakom slučaju zvuči i izgleda kao vrlo zanimljiv koncept, a kad će u primenu, za sada je teško predvideti. Možda već sledeće godine dobijemo Samsung-ov telefon sa ovakvim kamerama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.