Snapdragon 690 SoC donosi 5G u entry-level i srednju klasu telefona


Kompanija Qualcomm predstavila je Snapdragon 690 čip, prvi proizvod iz Snapdragon 600 serije koji će doneti podršku za novu 5G generaciju mobilnih mreža (frekvencije ispod 6 GHz).

Osim 5G podrške novi čip će ponuditi 20% bolje CPU performanse i 60% bolje GPU performanse u odnosu na Snapdragon 675.

Spomenutu 5G podršku pružatće Snapdragon X51 modem čime 5G stiže i na uređaje entry-level i srednje klase. Podrška za 5G do sada je bila limitirana na visoku klasu (Snapdragon 800 serije) ili pak na visoku srednju klasu uređaja (sa čipovima kao što su Snapdragon 765 i Snapdragon 768G).

Prema rečima Davida McQueena, direktora za istraživanja u marketinškoj kompaniji ABI Research, Snapdragon 690 je dizajniran kako bi podrška za 5G mreže bila dostupna što većem krugu korisnika i kako podržava usluge kao što su AI na samom uređaju, 4K HDR streamovanje na 120 Hz ekrane. Tu je i podrška za kamere do 192 megapiksela za uređaje srednje klase.

Prvi uređaji sa Snapdragon 690 čipovima na tržištu se očekuju u drugom kvartalu ove godine. Kompanije koje planiraju da izrade mobilne uređaje sa ovim čipom su HMD Global, LG, Motorola, Sharp i TCL.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.