Tinejdžeri sa TikTok-a prevarili Donalda Trumpa


Iako pandemija koronavirusa u svetu i dalje ne jenjava, a pogotovo u SAD-u, njihov je predsednik Donald Trump odlučio da pokaže kako se on i njegove pristalice ne plaše zaraze. Nastavio je sa svojim predizbornim skupovima od kojih je prvi održan u subotu uveče u gradu Tulsi u saveznoj državi Oklahoma. Ali, uprkos najavama organizatora o razgrabljenim ulaznicama i "preko milion zahteva" za istima, na skupu je dvorana sa oko 19 hiljada mesta bila slabo popunjena. Svedoci kažu kako je na kraju u njoj bilo tek nešto više od 6 hiljada ljudi.

Razlog tome bio je manje-više misterija, sve dok se na Twitter-u i TikTok-u korisnici – većinom američki tinejdžeri – nisu počeli hvaliti svojim "rezultatom". Naime, zajednica fanova južnokorejske pop muzike (k-pop) i američkih tinejdžera koji se zabavljaju ispunjavanjem raznih izazova na društvenoj mreži TikTok, pokrenuli su izazov. U sklopu njega trebalo je otići na stranice Trumpove kampanje i rezervisati besplatnu ulaznicu za skup u Tulsi, a potom se na njemu, naravno, ne pojaviti.

Da bi izazov imao pravi "TikTok štih", od korisnika se tražilo i da pokažu kako su zaista rezervisali kartu i uz to otplešu kratku koreografiju na pesmu Macarena. Kako se čini nakon skupa, klinci su u svom trolovanju bili uspešni, uz malu pomoć svojih internet kolega iz Južne Koreje.



Na sam dan ovog predizbornog skupa organizatori su se čak bili uplašili, videvši ogroman broj online zahteva za ulaznicama, da neće svi posetioci stati u dvoranu. Iz tog su razloga čak počeli u zadnji čas slagati i binu na parkingu, kako bi se Trump mogao obratiti i onima koji nisu uspeli da uđu u dvoranu. Od toga na kraju nije bilo ništa, a nasamareno vodstvo kampanje uprkos slaboj posećenosti za sada ne želi javno da prizna da su ih nadmudrili klinci sa Interneta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Nemojmo bar na ovom sajtu o politici.
    "Od toga na kraju nije bilo ništa, a nasamareno vodstvo kampanje uprkos slaboj posećenosti za sada ne želi javno da prizna da su ih nadmudrili klinci sa Interneta."
    Ovo pre vise lici da je neko namerno organizovao i navukao klince.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.