[VIDEO] iPhone 13 prototip bez zuba


Ako mislite da smo u naslov umesto iPhone 12 greškom napisali iPhone 13, prevarili ste se. Iako Apple tek treba ove jeseni da predstavi novi iPhone 12, japanski portal MacOtakara je sebi dao oduška, pa su njegovi vizionari već predstavili "dummy" prototipa sledeće generacije, odnosno iPhone 13 koji bi se trebao pojaviti 2021. godine.

Maketa prototipa novog Apple-ovog telefona kakav očekuju (ili priželjkuju) Japanci izrađena je pomoću 3D i 2D štampača, a ono što ćete odmah primetiti je nedostatak "zuba", odnosno "notcha", što znači da bi se prednja kamera trebala skrivati ispod ekrana, kao što to na primer omogućava Samsung-ova tehnologija na Android telefonima.

Druga drastična promena dolazi u obliku ulaza za punjenje i razmenu podataka, pa bi iPhone 13 mogao da dobije USB-C umesto Lightning porta, što se temelji na nekim novijim glasinama, iako je Apple to do sada odbacivao kao mogućnost.

S druge strane, sviđao se UCB-C Apple-u ili ne, njegovim uvođenjem bi mogli jednim potezom udovoljiti zahtevima Evropske unije, koja traži da svi pametni telefoni imaju isti ulaz za punjenje i koriste iste punjače.

Kako bi izgledao iPhone 13 prema dizajnu Mac Otakare možete pogledati u ovom videu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.