Vivo predstavio X50 seriju telefona sa unikatnim mogućnostima


Kineska kompanija Vivo poznata je po tome što je jedan od onih proizvođača uređaja koji među prvima integrišu drugačije i inovativne tehnologije. Tako i ovaj put njihova X50 serija telefona donosi nešto novo.

X50 Pro+ je tako prvi telefon koji donosi Samsung-ov novi 50 megapikselni ISOCELL GN1 senzor veličine 1/1.3 inča. Prvi je senzor koji kombinuje ISOCELL i Tetracell tehnologije i može kreirati fotografije od 12,5 megapiksela sa ogromnim pikselom veličine 2,4µm. Pored toga Periskop zum kamera trebala bi da omogući do 60x hibridno zumiranje nazvano Hyper Zoom, a sa Deblur motion alogoritmom i kontinuiranim praćenjem fokusa, video zapisi i noćno fotografisanje će podići na potpuno novi nivo. Pokreće ga Snapdragon 865 čipset, a ima 6,56-inčni OLED ekran.

S druge strane X50 Pro model ima nešto manje impresivan Sony IMX598 senzor od 48 megapiskela, ali on integriše sistem stabilizacije slike u stilu gimbala (stabilizatora), sa kojim bi trebao potpuno da nadmaši konkurenciju po pitanju stabilizacije video snimaka. Njega pokreće Snapdragon 765G čipset, a dolazitće sa ekstremno zakrivljenim OLED ekranom rezolucije 1080 x 2376 piksela ispod kojeg je i ugrađeni čitač otisaka prsta.

Na kraju X50 model je tu koji nema gore spomenute tehnologije vezane za kameru, ali je njegov potencijal u dizajnu. Reč je o najtanjem 5G telefonu debljine svega, 7,5mm, sa istim ekranom i čipsetom kao kod X50 Pro modela. Tu je i isti 48 megapikselni senzor kamere samo bez naprednih rešenja kao kod gore spomenutih modela.

Uređaji bi u prodaji trebali da se nađu od jula meseca sa cinama od 550 do 850 dolara u zavisnosti od odabranog modela.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.